Risotto med räkor

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

God och enkel risotto, det går utmärkt att ta räkor på burk

Ingredienser

  • 1 tsk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl ris
  • 2 1/2 dl buljong
  • 2 msk parmesanost
  • 1 knippe finhackad dill
  • 1 dl små ärter
  • 6 st ituklippta sugar snaps
  • 2 dl skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en kastrull, fräs lök och vitlök blanka och smidiga. Tillsätt ris och fräs vidare i 2-3 min. Häll på buljong i omgångar. Låt buljongen koka in och rör nästan hela tiden. Vänd ner ost, dill, ärter samt sugar snaps.Smaka av med salt och peppar. Tillsätt skalade räkor
    2. Garnera med: dillvippa oskalde räkor
    3. Servera med: grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben