Risotto med svamp

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Gott till en mör köttbit

Ingredienser

  • 4 msk olivolja
  • 0,5 dl torkad svamp eller mer, exempelvis trumpetsvamp eller trattkantarell
  • 4 dl rundkornigt ris, avorio
  • 8 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • salt
  • peppar
  • 4 msk riven parmesan
  • Instruktioner

    Fräs ris och svamp i olivoljan. Tillsätt buljongtärningen (kyckling eller grönsak). Salta och peppra. Tillsätt lite vatten så att det täcker riset. Sänkt värmen till låg. Koka i 25 minuter och tillsätt då och då vatten så att riset hela tiden är blött. Riv osten. Mot slutet rör man i osten och tillsätter eventuellt mer vatten för en fuktigare risotto

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben