Risotto med svamp och paprika

Serverar: 4 portioner

Svamptider

Ingredienser

  • Pilaffris
  • 1 gul lök
  • 2 ½ dl råris
  • 2 msk olja eller margarin
  • 5 dl vatten + 1 buljongtärning
  • ½ tsk salt
  • Risotto
  • Ca: 200 g svamp , t ex champinjoner , färska , frysta eller på burk
  • 1-1 ½ msk margarin eller smör
  • 1 paprika , röd eller grön
  • 1-2 tsk basilika eller oregano
  • Instruktioner

    1. Gör pilaffriset, gärna med blötlagt råris. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris tillsammans med fettet i en gryta under omrörning. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Koka upp och koka sedan riset på svag värme under lock, råris ca 40 min. Späd ev med lite mer vatten mot slutet. Smaka av om salt behövs.
    2. Med blötlagt råris: Låt riset ligga i kokvattnet minst 4 timmar. Fräs löken som ovan. Tillsätt ris, vatten och smulad buljongtärning. Koka som ovan, men ca 20 min.
    3. Skiva hel svamp. Fräs den en god stund i fettet för att få fram mesta möjliga smak. Klyv, kärna ur och skär paprikan i strimlor eller tärningar. Blanda det färdigkokta riset med svamp och paprika. Smaksätt med smulad basilika eller oregano och ev lite salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben