Rispannacotta med apelsin

Serverar: 6 portioner

Rispannacotta är en fruktig läckerhet som blir en utmärkt avslutning på en festlig middag.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl risgrynsgröt
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 apelsin, rivet skal och saft
  • 2 apelsiner, skinnfria filéer
  • 1-3 msk socker
  • Garnering
  • 3 gelatinblad
  • 1 dl vatten
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 2 apelsiner
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Blanda gröten med vispad grädde och apelsinskal. Vänd ner de skinnfria filéerna i apelsinriset. Smaka av med socker.
    2. Ta upp gelatinbladen och smält med apelsinsaften. Låt svalna till simmig konsistens. Rör ner lite av det inte alltför kalla apelsinriset i gelatinlösningen och sedan resterande.
    3. Skeda upp i glas och låt stelna i kyl, 1-3 timmar.
    4. Garnering: Blötlägg gelatinblad till garneringen. Ta upp och smält dem tillsammans med vattnet, rör ner juicekoncentratet och låt stelna till simmig konsistens. Häll ett tunt lager över varje glas. Låt stelna. Skiva apelsinerna tunt och garnera med dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben