Rispapperwrap med rotselleri- och avokadoröra samt två såser

Kreativa wraps utan bröd och fulladdade med näringsrika ingredienser.

Ingredienser

  • Rotselleri- och avokadoröra
  • 1/4 litet huvud rotselleri
  • 2 små avokado
  • ½ citron, juicen
  • Rispapperwrap
  • 1/4 litet huvud rödkål
  • ½ gurka
  • ½ röd paprika
  • 6 rispapper ark
  • Varmt vatten
  • Sojasås
  • 4 msk glutenfri sojasås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 nypa torkad chili
  • Jordnötssås
  • 3 msk jordnötssmör
  • 1 msk tahini
  • ½ citron, saften
  • 2 msk lönnsirap
  • 3-4 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Rotselleri- och avokadoröra: Skala och hacka rotsellerin i bitar, skala och kärna ur avokadon, Lägg rotselleri, avokado och citronjuice i en matberedare och mixa till en röra.
    2. Rispapperwrap: Strimla rödkålen, hacka gurkan i stavar och skiva paprikan. Förbered en stor skål med ljummet vatten. Doppa ett ark av rispapper i vattnet i taget, 5-10 sekunder. Lyft upp, låt droppa av och lägg det på en tallrik. Fyll den med grönsakerna och en klick röra. Vik ihop rullen enligt anvisningar på rispappersförpackningen. Dela varje rulle i 2 bitar.
    3. Sojasås: Blanda alla ingredienser i en liten skål. Smaka av med en nypa torkad chili.
    4. Jordnötssås: Vispa ihop alla ingredienser till en slät konsistens. Tunna ut med lite vatten i taget till en önskad konsistens.
    5. Servera wrapsen med såserna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben