Risrätt med kräftor i örtsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En god skaldjursrätt som ger 460 kcal/port.

Ingredienser

  • 4 port basmatiris, jag brukar använda den sort som finns som färdiga portionspåsar
  • 150 g sockerärter
  • 4 dl lätt crème fraiche, kokbar
  • 1½ dl finhackad dill, färsk
  • 1½ dl finhackad persilja, färsk
  • 1 dl kräftspad
  • 2 burkar kräftor i spad à ca 340 g
  • Instruktioner

    Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Koka under tiden sockerärterna i lättsaltat vatten i 2 min och skär dem sedan i mindre bitar på diagonalen. Lägg åt sidan. Värm crème fraiche till kokpunkten och rör ner klippta örter. Rör 1 dl av kräftspadet. Blanda till sist ner de avrunna kräftstjärtarna och låt dem bli varma. Blanda det färdigkokta riset med sockerärterna och servera med kräftsåsen. En grönsallad är gott till tycker jag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben