Rissallad med rött ris, chévre och fikon

Serverar: 4 portioner

Den här kombinationen av riset med nötsmak, söta fikon, syrlig getost och knapriga valnötter är oslagbar tillsammans med balsamvinägern.

Ingredienser

  • 3 dl rött ris
  • 6 - 8 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 4 fikon
  • 250 g getost
  • 1 granatäpple
  • 50 g rucola
  • 100 g valnötter
  • Dressing
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk salladsolja, t ex solrosfrö
  • 4 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg ris i en kastrull och tillsätt vatten och salt. Sjud under lock i ca 40 minuter tills det mjuknat. Låt svalna.
    2. Skär fikonen i klyftor och skär getosten i skivor. Halvera och kärna ur granatäpplet. Blanda ris, granatäpple, rucola, fikon, getost och valnötter.
    3. Vispa samman ingredienserna till dressingen och ringla över. Krydda.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben