Rissallad med rött ris, chévre och fikon
Den här kombinationen av riset med nötsmak, söta fikon, syrlig getost och knapriga valnötter är oslagbar tillsammans med balsamvinägern.
Ingredienser
3 dl rött ris
6 - 8 dl vatten
½ tsk salt
4 fikon
250 g getost
1 granatäpple
50 g rucola
100 g valnötter
Dressing
4 msk olivolja
4 msk salladsolja, t ex solrosfrö
4 msk balsamvinäger
Salt
Peppar
Instruktioner
- Lägg ris i en kastrull och tillsätt vatten och salt. Sjud under lock i ca 40 minuter tills det mjuknat. Låt svalna.
- Skär fikonen i klyftor och skär getosten i skivor. Halvera och kärna ur granatäpplet. Blanda ris, granatäpple, rucola, fikon, getost och valnötter.
- Vispa samman ingredienserna till dressingen och ringla över. Krydda.
Liknande recept
Kommentarer (0)