Rocky Road-rutor

Serverar: 12 portioner

Engelskt recept. Jättemumsigt! Använd den choklad du tycker bäst om. Du kan också lägga blandningen i normalstora muffinsformar innan du kyler den.

Ingredienser

  • 1½ kg mjölkchoklad, grovt hackad
  • 8 choklad- och kolastänger (Snickers el Mars), grovt hackade
  • 100 g marshmallows
  • 180 g Maltesers chokladkulor
  • 100 g torkade aprikoser, grovt hackade
  • 100 g russin
  • 100 g cornflakes
  • 100 g chokladströssel
  • Tillbehör
  • En bakplåt med måtten 33x25x5 cm klädd med bakplåtspapper, eller 12 normalstora dubbla muffinsformar
  • Instruktioner

    1. Smält mjölkchokladen i en stor kastrull på medelstark värme. Rör om då och då.
    2. Läck chokladhacket, marshmallows, chokladkulor, aprikoser, russin och cornflakes i en stor bunke och häll på den smälta chokladen. Rör med en träsked tills allt är välblandat och de torra ingredienserna är jämnt fördelade.
    3. Fördela blandningen i muffinsformarna och strö chokladströssel ovanpå. Denna metoden är enklast. Eller tryck ned blandningen i den förberedda bakplåten och platta till den med en sked. Strö chokladströssel ovanpå. Låt kakan kallna helt. Täck sedan över den och ställ i kylen över natten.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben