Röbets, päron och chevresallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Jättegod sallad att servera som förrätt.

Ingredienser

  • 5 rödbetor
  • 2 hela saltgurkor
  • 7 cm purjolök
  • 20 g rucola
  • 20 g mache
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl riven pepparrot
  • ev lite färska lökgroddar
  • Salt
  • Peppar
  • 125 g chevre
  • 2 msk flytande honung
  • 2-3 msk olivolja
  • Dressing
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • Instruktioner

    Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten med skalet på, ca 20 minuter. Låt den svalna något, skrapa av skalet och skär i mindre bitar. Skölj päron och skär i klyftor med skalet på. Skiva saltgurka och purjo tunt. Rosta valnötterna i torr stekpanna på medelvärme. Lägg upp rödbetor, päron, saltgurka, purjo,sallad, pepparrot på serveringsfat. Krydda. Ringla över honung och olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben