Röd currypasta

Serverar: 6 portioner

Hemlagad currypasta som kan förvaras längre tid i kylskåp och går även bra att frysa.

Ingredienser

  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk korianderfrön
  • 10 färska små röda chilifrukter
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk rivet citronskal
  • 2 msk citrongräs
  • 1 msk galangal
  • 1½ msk schalottenlök
  • 1 msk vitlök
  • ½ msk räkpasta
  • Instruktioner

    1. Rosta kummin och korianderfrön i en stekpanna utan fett. Låt kallna. Stöt kryddorna i en mortel och ställ åt sidan.
    2. Hacka chilifrukterna, finstrimla citrongräset och finhacka galangal, schalottenlök och vitlöken.
    3. Mosa cilifrukterna i en mortel tillsammans med salt. Tillsätt citronskal, citrongräs, galangal och schalottenlök i nämnd ordning och stöt alltsammans väl i morteln.
    4. Lägg till sist i kummin- och korianderfröblandningen. En liten mixer eller matberedare kan användas istället för mortel. Tillsätt i så fall lite olja för att underlätta proceduren.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben