Röd kyckling

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

En supergod kycklingrätt med många smaker.

Ingredienser

  • 800 g kycklingkött
  • 1 msk kycklingkrydda
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 2 msk olja
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk röd curry (thailändsk)
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk ostronsås
  • 1 lime pressad
  • 1 msk honung
  • 2 dl hönsbuljong
  • 4 dl kokosmjölk
  • ½ dl crème fraiche
  • Instruktioner

    Skär kycklingköttet i strimlor och bryn i stekpanna med 1 msk olja, krydda med kycklingkrydda. Låt kycklingköttet få färg men inte helt genomstekt, ta upp och lägg i en skål. Pressa ned vitlöken i pannan med 1 msk olja, tillsätt även currypastan, soja, limesaft, färskriven ingefära och honung och låt det fräsa ihop någon minut. Häll därefter i hönsbuljong, kokosmjölk, crème fraiche och låt koka ihop en liten stund, sist i med kycklingköttet och låt allt puttra i 6-7 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben