Röd linsrisotto med apelsin

Serverar: 2 portioner

Apelsinsmaken piffar till denna goda risotto. Om man har svårt för frukt i mat går det givetvis bra att göra risotton utan apelsin. 380 kcal/portion

Ingredienser

  • ½ hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • 3/4 dl arborioris
  • ½ dl vitt vin
  • 4 dl hönsbuljong
  • ½ dl röda linser, kokta
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1 apelsin i hinnfria klyftor (spara saften som bildas)
  • 2 msk riven parmesanost
  • 75 g lättkokta broccolibuketter
  • 2 dl skalade räkor
  • Tillbehör
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och vitlök i olja i en stor kastrull tills den blir mjuk. Tillsätt ris och fräs vidare 1 minut. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt buljongen i omgångar. Låt den koka in. Rör hela tiden.
    2. Tillsätt linserna efter 20 minuter. Blanda ner apelsinskalet och den saft som bildats. Vänd ner osten, broccoli, räkor och apelsinklyftor.
    3. Servera risotton med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben