Röd och blå långpannekaka

Så läcker, ungarna kommer att älska den.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 1,5 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 4,5 dl socker
  • 2,25 dl ICA fruktdryck, kolsyrad
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk ICA fruktdryck, kolsyrad
  • 5 droppar hushållsfärg röd
  • Garnering
  • 1,5 msk strössel
  • Instruktioner

    1. ICA fruktdryck, kolsyrad med hallon-blåbär smak. Strössel- blå.
    2. Klä en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 190 grader.
    3. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölblandningen. Rör om. Tillsätt det smälta smöret och fruktdrycken.
    4. Häll smeten i långpannan och grädda i ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
    5. Glasyr: Smält smöret och tillsätt florsockret blandat med vaniljsocker, samt fruktdrycken och hushållsfärg. Rör om till slät smet.
    6. Bred glasyren på den kalla kakan och strö över med blått strössel. Låt stå svalt en stund innan du skär upp i lagom stora bitar.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (1)

    blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben