Röd pepparsås

Ingredienser

  • 10 skivade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2-1 tsk sambal oelek
  • ca 75 g smör
  • Saffransris
  • 2 dl ris
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 g saffran
  • Instruktioner

    Röd pepparsås: Skiva vitlöken och låt den fräsa sakta i olivoljan på svag värme ca 5 minuter, utan att den får färg. Tillsätt de passerade tomaterna, buljongtärningen samt späd med 1/2 dl vatten. Låt koka sakta ca 5 minuter. Slå såsen i en matberedare. Tillsätt sambal oelek och några korn salt. Kör det hela och tillsätt smöret klickvis. Smaka av med ev mera sambal och salt om det behövs.

    Liknande recept

    5
    50 min
    15
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben