Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
En matig soppa som får fyllig smak av bland annat köttfärs.
Skala och hacka löken Bryn köttfärsen lätt i matfett och låt löken bryna med i slutet. Lägg över i en gryta som soppan kan serveras ur. Salta och peppra Tillsätt tomater, vatten , buljongtärningar, lagerblad och basilika. Koka upp. Skala rotfrukterna. Skär morötterna i små stavar och sellerin i små tärningar. Tillsätt detta och koka under lock ca 10 minuter. Ansa och skiva purjolöken. Tillsätt den och koka tills morötterna är nästan mjuka. Lägg i makaronererna, rör om och koka dem enl. anvisningar på förpackningen. Späd och smaksätt mer om det behövs. Servera med ett gott bröd.
Gör vardagen roligare
Ofta upplevs januari och februari som trista och mörka månader, såhär...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Det här var ett väldigt gott, enkelt och matigt recept på soppa.
Jättegod och mättande soppa! Jag hade ingen selleri hemma så fick bli en bit kålrot.
Supergott, hela familjen njöt av soppan både en och två gånger.
Bjöd på denna soppa på en födelsedag. Alla åt, ung som gammal. Med ett gott vin till var det en fullträff.
Riktigt god faktiskt! Jag brukar dock ha 500g köttfärs för att få soppan ännu matigare. Ska bjuda på denna för 3e gången nu och jag räknar med lika bra feedback denna gång ;) Thanks sivjohn