Röd tomatpaj

Hela pajskalet har fått färg från tomatpuré, vilket också ger en fin smak. Både Philadelphiaost och chèvre ingår i pajen.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk tomatpuré
  • Fyllning
  • 2 dl krossade tomater
  • 200 g Philadelphiaost
  • 150 g chèvre
  • 3 ägg
  • 1 kvist rosmarin
  • 10 körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C. Arbeta ihop pajdegen och låt den vila kallt 30 minuter. Kavla ut den tunt mellan dubbla lager plastfolie. Bred ut den i en pajform.
    2. Mixa/blanda krossade tomater, Philadelphiaost och chèvre. Rör ner äggen och finhackad rosmarin.
    3. Dela körsbärstomaterna och lägg dem på pajen i ett fint mönster med snittytan upp.
    4. Grädda sedan mitt i ugnen ca 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben