Röd vinbärspaj

Serverar: 8-19 portioner

Ett enkelt jättegott recept som kom till användning många gånger förra sommaren när det var överflöd på röda vinbär.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver
  • 6 dl röda vinbär
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en skål, tillsätt smöret. Rör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 26 cm i diameter. Häll i bären, sockra eventuellt (om du vill). Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    4.2
    1 h 30 min
    6-8
    5
    50 min
    6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben