Skölj bären Lägg dem i en rostfri gryta och häll på vattnet, låt koka upp och sjuda i 10 minuter under lock. Mosa bären mot grytans kant. Häll upp bärmassan i en silduk och låt självrinna i 30 minuter. Häll tillbaka saften i den nydiskade grytan. Tillsätt sockret och sjud i 10 minuter.
Ta av grytan från plattan och skumma väl. Ta upp lite av saften och rör i vaniljsockret och natriumbensoat i detta, rör därefter ner det i saften. Fyll på varma, väl rengjorda flaskor, förslut och förvara svalt.
Toppengod saft. Kokte på mina 4 kg röda vinbär och det blev 5,5 liter underbar saft!
Vaniljen gjorde susen tyckte vi! Tack för ett mumsigt recept!
betsla12 september 2008
Jättegott!
Lite för sött för min smak dock, ska minska på sockret och frysa saften nästa gång. Jag lät en kanelstång koka med för ytterligare smak också.
betsla12 september 2008
Jättegott!
Lite för sött för min smak dock, ska minska på sockret och frysa saften nästa gång. Jag lät en kanelstång koka med för ytterligare smak också.
mzankianka2 augusti 2009
Supergott! Varken för söt eller för sur!
Cassiopeya2 november 2010
Gott recept men nästa gång ska jag dubbla hela receptet, inte bara vatten och bärmängen ;) Blev lite surt och smakade inte så mycket vanilj...ja ibland är det så. God är den i alla fall, och som sagt, gör en sats till, bums! :)
Cassiopeya2 november 2010
Sådär ja, då var nästa omgång också klar! Verkligen en god saft:) Ska prova att göra bål på den i helgen, tror det kommer bli smaskens. Tack för receptet=)
crazycavylady22 juli 2012
God saft, smakade inte så mycket vanilj som jag hade hoppats på men riktigt god var den.
Toppengod saft. Kokte på mina 4 kg röda vinbär och det blev 5,5 liter underbar saft! Vaniljen gjorde susen tyckte vi! Tack för ett mumsigt recept!
Jättegott! Lite för sött för min smak dock, ska minska på sockret och frysa saften nästa gång. Jag lät en kanelstång koka med för ytterligare smak också.
Jättegott! Lite för sött för min smak dock, ska minska på sockret och frysa saften nästa gång. Jag lät en kanelstång koka med för ytterligare smak också.
Supergott! Varken för söt eller för sur!
Gott recept men nästa gång ska jag dubbla hela receptet, inte bara vatten och bärmängen ;) Blev lite surt och smakade inte så mycket vanilj...ja ibland är det så. God är den i alla fall, och som sagt, gör en sats till, bums! :)
Sådär ja, då var nästa omgång också klar! Verkligen en god saft:) Ska prova att göra bål på den i helgen, tror det kommer bli smaskens. Tack för receptet=)
God saft, smakade inte så mycket vanilj som jag hade hoppats på men riktigt god var den.