En matig, lättgjord och billig soppa, som alltid uppskattas av familjen.
Ingredienser
1 pkt djupfryst torsk
1 gul lök
2 msk margarin
1 burk tomatsoppa (310 g)
7 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
Salt efter smak
Vitpeppar
1 kryddmått stött basilika
0,5 dl potatismosflingor eller råriven potatis
Pressad saft av ½ citron
Persilja
2 hårdkokta ägg
Instruktioner
- Skär det något tinade fiskblocket i kuber. Skala och hacka löken. Fräs den i margarin i en gryta. Tillsätt tomatsoppa, vatten, buljongtärning, kryddor och potatismosflingor alt råriven potatis. Koka upp och lägg i fiskkuberna. Låt soppan koka under lock på svag värme ca 5 minuter.
- Smaka av med pressad citron. Hacka persilja och ägg. Strö det hackade över soppan vid serveringen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Jörgens fisksoppa
I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...