Röda fisksoppan

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En matig, lättgjord och billig soppa, som alltid uppskattas av familjen.

Ingredienser

  • 1 pkt djupfryst torsk
  • 1 gul lök
  • 2 msk margarin
  • 1 burk tomatsoppa (310 g)
  • 7 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Salt efter smak
  • Vitpeppar
  • 1 kryddmått stött basilika
  • 0,5 dl potatismosflingor eller råriven potatis
  • Pressad saft av ½ citron
  • Persilja
  • 2 hårdkokta ägg
  • Instruktioner

    1. Skär det något tinade fiskblocket i kuber. Skala och hacka löken. Fräs den i margarin i en gryta. Tillsätt tomatsoppa, vatten, buljongtärning, kryddor och potatismosflingor alt råriven potatis. Koka upp och lägg i fiskkuberna. Låt soppan koka under lock på svag värme ca 5 minuter.
    2. Smaka av med pressad citron. Hacka persilja och ägg. Strö det hackade över soppan vid serveringen.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben