Röda sommarbär med citrusyoghurtcreme och smörstekta smulor

Serverar: 4 portioner

Busenkel och jättegod sommardessert som ser mycket mer avancerad ut än vad den i själva verket är!

Ingredienser

  • 1 liter färska jordgubbar, hallon och/eller vinbär 500 g
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 4 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 1 st citron med skal och saft
  • 3 msk florsocker
  • 3 skivor knäckebröd med 100% fullkornsråg och låg salthalt
  • 50 g smör
  • Färsk mynta eller citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj de färska jordgubbarna, dela dem i mindre bitar, blanda med hallon och vinbär.
    2. Strö över muscovadosockret och blanda försiktigt så att sockret smälter och bären börjar safta sig.
    3. Blanda yoghurten med citronskal, citronjuice och florsocker.
    4. Krossa knäckebrödet grovt och bryn smulorna i smöret.
    5. Varva ingredienserna i ett högt glas och dekorera med myntablad.
    6. Servera desserten genast så att inte smulorna blir mjuka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben