Rödbetor med hallonvinägrett och fetaost

Serverar: 6 portioner

Passa på nu när rödbetorna är som finast. Det här är både enkelt och supergott

Ingredienser

  • 1 stor knippa färska rödbetor
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 75 g ärtskott eller rucolasallad
  • 1 paket fetaost, 200 g
  • Dressing
  • 1 msk hallon- eller balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär av rödbetsblasten men lämna kvar några centimeter och rottråden. Koka dem 15–20 min, prova med sticka för att se om de är mjuka. Häll av vattnet och spola rödbetorna under kallt vatten och gnid av skalet. Klyfta dem.
    2. Blanda dressingen och häll den över rödbetorna.
    3. Rosta pinjenötterna i medelvarm stekpanna, passa noga så att de inte bränns.
    4. Fördela ärtskott eller rucola och rödbetor på assietter eller i skålar.
    5. Smula över fetaost och strö över pinjenötterna

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gds877 28 september 2009

    Gjorde detta i kväll, så gott det smakade men jag gillar kokta rödbetor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben