Rödbetor med pepparrotscrème

Serverar: 8 portioner

Rödbetorna och pepparotscrèmen kan förberedas. Pepparroten rivs över vid servering.

Ingredienser

  • 8 st färska rödbetor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm anisfrö
  • Pepparrotscrème
  • 3 dl crème fraiche
  • 30 g pepparrot, finriven
  • 3 krm salt
  • Servering
  • 1 msk pepparrot, finriven
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Pepparotscrème: Koka crème fraiche sakta utan lock 4 min. Dra kastrullen från värmen, rör ner pepparrot och salt. Låt blandningen dra 3 min. Sila ifrån pepparroten, täck över och ställ crèmen kallt.
    2. Rödbetor: Skär av blasten utom den nedersta centimetern. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten med några anisfrön. Spola dem under kallt vatten och dra av skalet.
    3. Servera som på bilden med extra pepparrot och god olivolja ringlad runt om

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben