Rödbets och valnötsbrownies

Serverar: 25 portioner

Mumsiga rutor med mäktig chokladsmak. Genom att blanda i rödbetor i smeten blir kakan extra saftig.

Ingredienser

  • 200 g osaltat smör
  • 225 g mörk choklad
  • 3 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl kokta, rivna rödbetor
  • 2 msk apelsinlikör eller, färskpressad apelsin
  • 150 g valnötter, hackade
  • 1,5 dl vetemjöl
  • Chokladsmörkräm
  • 75 g choklad, mörk, grovhackad
  • 3 msk starkt kaffe
  • 50 g rumsvarmt osaltat smör
  • 100 g rumsvarm philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 st apelsin, rivet skal från
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och choklad i vattenbad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen i äggvispet.
    2. Blanda i rödbetor, likör och valnötter. Vänd sist ner mjölet.
    3. Häll smeten i en smord och mjölad långpanna, cirka 20x30 centimeter. Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter. Känn med en prov- sticka att kakan är klar. Låt kallna.
    4. Smält chokladen till krämen i vattenbad. Blanda i kaffet. Vispa ihop smör, ost, florsocker och apelsinskal.
    5. Rör ner en klick av ost/smörblandningen i chokladen. Blanda sedan chokladen i ost/smörblandningen. Bred krämen över kakan och skär upp i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben