Valnötsbrownies med hallon- och vaniljgrädde

Här används inte vanlig blockchoklad utan här satsas det på en bättre mörk choklad med mycket smak.

Ingredienser

  • 425 g mörk choklad, grovt hackad
  • 575 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 8 ½ dl socker
  • 10 ägg
  • 200 g valnötskärnor
  • Grädde
  • Vispgrädde
  • Vaniljsocker
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Smörj en långpanna.
    2. Smält smöret i en kastrull på låg värme och häll sedan i chokladen. Rör om tills blandningen blir en jämn smet. Var noga med att smeten inte kokar.
    3. Vänd ner socker och mjöl i kastrullen och tillsätt sedan ett ägg i taget. Avsluta med att hälla i valnötterna.
    4. Häll smeten i långpannan och grädda i 10-15 minuter.
    5. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
    6. Vispa grädden och blanda ner krossade hallon, smaksätt med vaniljsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben