Valnötsbrownies med hallon- och vaniljgrädde
Här används inte vanlig blockchoklad utan här satsas det på en bättre mörk choklad med mycket smak.
Ingredienser
425 g mörk choklad, grovt hackad
575 g smör
3 dl vetemjöl
8 ½ dl socker
10 ägg
200 g valnötskärnor
Grädde
Vispgrädde
Vaniljsocker
Hallon
Instruktioner
Sätt ugnen på 200º. Smörj en långpanna.
Smält smöret i en kastrull på låg värme och häll sedan i chokladen. Rör om tills blandningen blir en jämn smet. Var noga med att smeten inte kokar.
Vänd ner socker och mjöl i kastrullen och tillsätt sedan ett ägg i taget. Avsluta med att hälla i valnötterna.
Häll smeten i långpannan och grädda i 10-15 minuter.
Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Vispa grädden och blanda ner krossade hallon, smaksätt med vaniljsocker.
Liknande recept
Hallon- och chokladscones
20 min
4
Chokladformar med vaniljgrädde
4
Fryst hallon- och marängtårta
4.6
8
7
Hallon- och blåbärstarteletter
3
6
3
Hallon- och vitchokladmuffins
4.8
15
3
Hallon- och blåbärsmoussetårta
5
10
Valnötsbrownies
1
Hallon- och rabarberpaj
5
45 min
6-8
Hallon-. och persikomuffins
30 min
20
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!