Rödbetsburgare med rökig valnötsröra

Serverar: 4 portioner

Lika god som den är vacker. Rödbetsburgaren är ganska mild i sig och lyfts till skyarna med den här valnötsröran. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 3 rödbetor, rivna, ca 400 g
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl havregryn, Ren havre
  • ½ dl majsstärkelse
  • 1 burk vita bönor, á 400 g, ca 3 dl kokta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja att steka i
  • Rökig valnötsröra
  • 1 dl ajvar relish
  • 1½ dl valnötter, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ citron, saften
  • 1 tsk rökt paprika pulver
  • ½ tsk salt
  • Tillbehör
  • Hamburgerbröd, eventuellt glutenfritt
  • Skivad rödlök
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Rödbetsburgare: Blanda rödbetor, vitlök, havregryn och majsstärkelse i en skål. Häll av spadet från bönorna och skölj dem. Mosa sönder bönorna med en gaffel och blanda ner i skålen. Krydda med salt och peppar. Forma till 4 burgare och stek dem gyllene i lite olja.
    2. Valnötsröra: Rör ihop samtliga ingredienser i en skål.
    3. Fyll hamburgerbröden med rödbetsburgare, rökig valnötsröra, rödlök och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben