Rödbetskaka med saffranscréme

Baka och smaka, detta är julens godaste kaka!

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 3½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kardemumma, malen
  • 1 msk kanel, malen
  • ½ tsk muskotnöt, malen
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3½ dl raps- eller solrosolja
  • 3 ägg
  • 3 dl rödbetor, rivna
  • 3 dl valnötter, hackade
  • Saffranscréme
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1½ dl florsocker
  • ½ g saffran
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    2. Blanda de torra ingredienserna. Rör i olja och ägg till en jämn smet. Tillsätt rivna rödbetor och hackade valnötter. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan svalna något i formen och ta sedan bort kanten.
    3. Blanda ihop philadelphiaost, florsocker och saffran med en elvisp. Bred på kakan när den svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben