Rödbetskaka med äpplen

...synnerligen ett mycket intressant recept...rödbetorna ger inte bara vacker färg, utan gör också kakan saftig och smakrik.

Ingredienser

  • 2 små äpplen
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • 2–3 rödbetor, ca 150 g
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl pumpafrön
  • 1 ½ dl Arla Köket Kesella kvarg
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Kärna ur och klyfta äpplena. Blanda socker och kanel i en bunke. Vänd runt äppelklyftorna och ta upp dem.
    3. Tillsätt smör i bunken och rör det pösigt. Rör ner äggen ett i taget.
    4. Skala och finriv rödbetorna och blanda ner i smeten. Rör ner mjölet blandat med bakpulver.
    5. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Stick ner äpplena i smeten och strö över pumpafrön.
    6. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
    7. Rör ihop kvarg och vaniljsocker och servera till kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben