Rödbetskaka med apelsintopping

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

En saftig kryddig och mycket god kaka jag fått av en arbetskamrat. Hon har mixat två olika recept som hon hittat.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 250 g rårivna rödbetor
  • 1 dl olja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½-1 msk mald ingefära
  • ½ tsk malda nejlikor
  • 2 krm salt
  • 1 krm riven muskot
  • Topping
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 ½ dl florsocker
  • Finrivet skal från 1 apelsin
  • 1 msk pressad apelsinjuice
  • ev strö lite ätbara blomblad över toppingen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt olja och rivna rödbetor.
    3. Blanda övriga ingredienser och vänd ner i smeten.
    4. Smörj en sockerkaksform som rymmer 1,5 liter och bröa med ströbröd. Fyll på med smeten.
    5. Grädda i mitten av ugnen 35-40 min. Kontrollera att kakan är torr i mitten med hjälp av en sticka. Låt kakan svalna innan du lossar den ur formen. Medan kakan är i ugnen rör samman alla ingredienserna till toppingen. Låt den vila i kylskåp 20 min innan du breder den över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben