Rödbetskaka med yoghurtglasyr

Serverar: 12 portioner

En vacker rödbetskaka med god glasyr.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl socker
  • 4 ägg
  • 5 dl (ca 2 st) grovrivna rödbetor
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • Mannagryn eller ströbröd till formen
  • Glasyr
  • 200 g cream cheese, t ex Philadelphiaost
  • 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • ½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smöra och bröa en springform med löstagbara kanter.
    3. Vispa smör och socker med elvispen tills det blivit lite fluffigt. Blanda i ett ägg åt gången. Skala och riv rödbetorna grovt. Blanda i.
    4. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en separat bunke. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna.
    5. Vispa cream cheese, yoghurt, florsocker, vaniljsocker och citronsaft till en kräm. Låt glasyren stå i kylen en stund så att den stelnar lite.
    6. Bred, spritsa glasyren på kakan eller servera den i en skål bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben