Rödbetspasta med fetaost och persilja

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Ett recept jag kom på igår. Det blev väldigt gott och kändes nyttigt att äta efter hård träning.

Ingredienser

  • 3 st rödbetor
  • 1 dl pastaskruvar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd chili
  • 1 näve bladpersilja
  • 1/4 gul lök
  • 50 g fetaost
  • Honung
  • Rapsolja
  • Flingsalt
  • Citronbalsamico
  • Instruktioner

    1. Skala rödbetorna och skär i mindre bitar, bara för att minska på tillagningstiden. Låt dom koka i rikligt med vatten i ca 20 minuter. Jag använder mig av pasta som tar 11 minuter att koka så när det har gått halva tiden på rödbetorna lägger jag i pasta och låter det koka tillsammans vilket ger en fin färg på pastan.
    2. Under tiden som det kokar hackar du vitlök, chili, pladpersilja. Den gula löken föredrar jag att skiva i tunna skivor. Ta fram fetaosten som sedan ska smulas i pastan.
    3. När pastan och rödbetorna är klara, häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen på dem varma plattan. På med rapsolja, och i med allt annat. smaksätt efter eget tycke med honung och citronbalcamico och salt. Hela pastarätten ska bara bli varm och osten ska bara precis börja smälta. Det tar ca 1 minut. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben