Rödcurrykyckling med stekt ris

Serverar: 4 portioner

Yoghurtmarinerade kycklingfiléer med härligt ris som har det mesta.

Ingredienser

  • Marinad
  • 2 dl turkisk yoghurt 10%
  • 2 msk röd currypasta
  • Pressad saft och rivet skal av 1 lime
  • 1 tsk salt
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 4 dl basmatiris
  • 2 ägg
  • 150 g cashewnötter
  • 1 msk rapsolja
  • 4 salladslökar
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • Servering
  • Ev pitabröd
  • Turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden och låt kycklingen marineras minst 1 timme, gärna över natten. Grilla kycklingbitarna 3-5 minuter per sida.
    2. Koka riset enligt anvsining på förpackningen.
    3. Vispa upp äggen och stek dem som en pannkaka. Skär pannkakan i tunna strimlor.
    4. Rosta cashewnötterna i en torr het stekpanna ca 1 minut.
    5. Hetta upp oljan i en wok eller rymlig panna, stek riset ca 5 minuter, rör om då och då. Vänd ner äggstrimlor, nötter skivad salladslök och koriander.
    6. Servera gärna med pitabröd och en klick turkisk yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben