Röde Janssons lökpaj

Serverar: 4 portioner

En rödlökspaj med mycket Jansson-smak.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 110 g smör
  • 2 msk vatten
  • 5-6 hg rödlök
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl oliver
  • 4 ansjoviskryddade sillfiléer
  • 1 dl gräddfil
  • 75 g getost
  • 125 g riven ost
  • 75 g hackade valnötter
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Skär smöret i mindre klickar och använd nyporna för att blanda med mjölet. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en smidig deg. Kavla eller tryck ut den i en pajform. Ställ kallt i en halvtimme eller mer.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva lökarna tunt. Stek i oljan tills de är mjuka. Krydda med örterna, salt och peppar.
    3. Förgrädda pajskalet i tio minuter. Sprid sedan ut gräddfilen på bottnen, smula över getost och hackade valnötter. Lägg på ansjovisen och sedan löken. Sprid den rivna osten överst. Tillbaks till ugnen. Grädda ca 30 minuter.
    4. Njut med en lätt kyld ale och några Romanticatomater.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben