Röding med stekta kantareller

Serverar: 4 portioner

En riktig festrätt som går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 4 rödingfiléer
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Gräslökssås
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 1 msk messmör
  • 2 msk finhackade gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • Stekta kantareller
  • 300 g kantareller
  • 2 salladslökar el 5 cm purjolök
  • 1 äpple
  • 80 g spenat
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Tillbehör
  • Dillkvistar
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Koka ihop vin och fiskbuljong 3-4 minuter. Tillsätt grädden och koka ytterligare 3-4 minuter. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Rör i messmör och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    2. Ansa kantareller, strimla lök och skär äpplet i små bitar. Fräs i lite smör. Fräs spenaten för sig i lite smör. Salta och peppra. Stek rödingen på båda sidor ett par minuter, salta och peppra. Lägg upp en bädd av spenat, lägg på fisken och toppa med kantareller. Häll på lite av gräslökssåsen och servera resten i en skål vid sidan om. Garnera med dill och citron. Servera kokt eller pressad potatis till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben