Rödingfilé med krossade rotsaker

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

För alla fiskälskare.

Ingredienser

  • 850 g mandelpotatis, skalad
  • 380 g jordärtskocka skuren i 1*1 cm tärningar
  • 420 g kålrot skuren i 1*1 cm tärningar
  • 2 tomater, skållade och urkärnade, skurna i tärningar
  • 1 dl grovt hackad bladpersilja
  • 75 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • Salt
  • Peppar efter smak
  • Rödingfilé
  • 1,3 kg pinnbensdragen rödingfilé
  • 250 g rensade och förvällda murklor
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör till stekning
  • Syrlig citronsås
  • 1 st citron
  • 2 dl crème fraîche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka den skalade mandelpotatisen i saltat vatten. Efter tre minuter tillsätter du den tärnade kålroten och jordärtskockan som kokas mjuka tillsammans. Slå av vattnet och låt ånga av. Tillsätt resterande ingredienser och stöt till ett grovt mos.
    2. Syrlig citronsås: Pressa citronen i crème fraîchen och smaka av med salt och peppar.
    3. Rödingfilé: Stek rödingfilén lätt i smör, krydda med salt och vitpeppar. Bryn sedan murklorna i resterande smör.
    4. Arrangera de krossade rotsakerna mitt på tallriken, lägg rödingbitarna på. Strö de brynta murklorna runt om och ringla citroncrème fraîchen med en sked över murklorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben