Rödkålssallad med pepparkaka

Pepparkakskrutongerna blir julens smaksensation. Knaprigt och sött ihop med det syrliga, krämiga och salta!

Ingredienser

  • ½ rödkålshuvud
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk fransk senap
  • Salt
  • Peppar
  • 2 paket bacon, á 140 g
  • 200 g ädelost
  • Pepparkakskrutonger
  • 2 skivor mjuk pepparkaka
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Strimla rödkålen och blanda med olja, vinäger, honung, senap, salt och peppar. Stek baconet knaprigt, helt eller i bitar, och låt rinna av på ett hushållspapper. Skär pepparkakan i små kuber och stek dem frasiga i smör.
    2. Lägg upp rödkålen på ett stort fat och lägg på baconet, smula över ädelosten och lägg till sist på de frasiga pepparkakskrutongerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben