Rödlöksmarmelad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegott till kött eller till en bit lagrad ost.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 4 dl tunt skivad rödlök ( 2 stora lökar )
  • ½ dl rött vin
  • ½ citron
  • 1 msk balsamico-vinäger
  • 1 dryg msk farinsocker
  • 1 krm mald nejlika
  • 1 krm mald kanel
  • 1 krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    Skiva löken mycket tunt och låt den svettas i smöret på svag värme c:a 10 minuter utan att den får färg. Tillsätt rött vin, balsamico, farinsocker, saften från en halv citron och kryddor. Låt det hela koka ihop, ca 5 minuter tills det blir en tjock marmeladkonsistens. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben