Rödspätta Anglaise

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Färsk rödspätta med smörfräst lök och rödbetor tillsammans med knaperstekt bacon blir tillsammans en fantastisk smakupplevelse.

Ingredienser

  • 2 färska rödspättor
  • 100 g inlagda rödbetor
  • 100 g hackad gul lök
  • 50 g kapris
  • 2 msk spad från rödbetorna
  • 4 skivor bacon
  • Siktat ströbröd
  • Fint rågmjöl
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj spättorna, dra av skinnet på översidan.
    2. Finhacka rödbetor och lök.
    3. Fräs först löken i lite smör, tillsätt rödbetorna och kaprisen och låt allt fräsa ett par minuter. Ta upp ur stekpannan och ställ åt sidan.
    4. Stek baconet knaprigt i torr panna och låt det rinna av på hushållspapper.
    5. Blanda lika delar siktat ströbröd och fint rågmjöl. Salta och peppra på båda sidorna på spättorna och vänd dem i paneringen. Stek dem sakta i smör på båda sidor tills det går att lossa fiskköttet från mittbenet.
    6. Värm upp lök, rödbetor och kapris i stekpannan och tillsätt rödbetsspad.
    7. Lägg upp direkt på varma tallrikar och garnera med tillbehören och ett par dillkvistar.
    8. Servera med nykokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben