Färsk rödspätta med smörfräst lök och rödbetor tillsammans med knaperstekt bacon blir tillsammans en fantastisk smakupplevelse.
Ingredienser
2 färska rödspättor
100 g inlagda rödbetor
100 g hackad gul lök
50 g kapris
2 msk spad från rödbetorna
4 skivor bacon
Siktat ströbröd
Fint rågmjöl
Salt
Nymald vitpeppar
Smör till stekning
Instruktioner
Rensa och skölj spättorna, dra av skinnet på översidan.
Finhacka rödbetor och lök.
Fräs först löken i lite smör, tillsätt rödbetorna och kaprisen och låt allt fräsa ett par minuter. Ta upp ur stekpannan och ställ åt sidan.
Stek baconet knaprigt i torr panna och låt det rinna av på hushållspapper.
Blanda lika delar siktat ströbröd och fint rågmjöl.
Salta och peppra på båda sidorna på spättorna och vänd dem i paneringen. Stek dem sakta i smör på båda sidor tills det går att lossa fiskköttet från mittbenet.
Värm upp lök, rödbetor och kapris i stekpannan och tillsätt rödbetsspad.
Lägg upp direkt på varma tallrikar och garnera med tillbehören och ett par dillkvistar.