Kalvlever Anglais

Serverar: 4 portioner

Mycket klassiskt och mycket gott...

Ingredienser

  • 500 g färsk Scan kalv- eller ungnötslever
  • ca 1 dl vetemjöl
  • 1 pkt Scan bacon 140 g
  • 2 msk kapris
  • Till servering
  • Potatispuré eller kokt ris
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra leverskivorna.
    2. Vänd dem i vetemjöl så att de får en lätt pudrad yta. Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper.
    3. Stek leverskivorna i smör i en stekpanna på medelstark värme 2-3 minuter per sida.
    4. Fräs kaprisen i samma stekpanna när köttet är stekt.
    5. Servera levern med bacon, kapris och potatispuré eller kokt ris. Strö över persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nilsjakob 22 oktober 2009

    Det här åt jag varje fredag på Skansgrillen i slutet på 60-talet när jag jobbade i Hammarby. Sen jag flyttade från Stockholm har jag inte ätit det men nu skall jag laga till det. Hoppas att det är lika gott nu som då/Nils

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben