Rödspätta i krämig sås

Serverar: 4 portioner

Fisk är jättegott.

Ingredienser

  • 800 g rödspättafilé
  • 55 g smör, smält
  • 2 1/4 dl crème fraiche
  • 55 g cheddarost, riven
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk persilja, hackad till garnering
  • Instruktioner

    1. Värm ugnsgrillen. Dra bort fiskskinnet om det inte redan är gjort: Fäst en filé på en skärbräda med lite salt. Stick in ett knivblad vid stjärtänden, håll fiskskinnet i ett stadigt grepp och dra loss det så att filèn frigörs med en sågande rörelse. Upprepa med övriga fiskfilèer.
    2. Pensla fiskfileérnas ovansida med smält smör och grilla dem under ugnsgrillen i 6 minuter. Ta ut grillpannan, bred crème fraiche över varje filé och strö på riven ost.
    3. Ställ tillbaka fisken under ugnsgrillen och fortsätt att grilla i 1-2 minuter eller tills osten har smält. Smaka av med peppar och salt. Garnera gärna med hackad persilja och servera med pressad potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben