Ingredienser
100 gr rotselleri
1 liten morot
1 liten rödlök
1 liten röd chilifrukt (spansk peppar)
2-3 vitlöksklyftor
1 tomat
2 msk olivolja
2 msk strösocker
1 dl balsamvinäger
3 dl rött vin eller matlagningsvin
2 msk konc kalvfond
4 dl vatten
1-2 msk brun maizenaredning
Detta är en helt underbar sås. Ni bara måste testa den. Jag tycker man kan ta lite mindre av vattnet för att få den lite fylligare,enligt min smak. Elis
Detta är min absoluta favorit bland rödvinssåser. Den får alltid toppbetyg bland våra middagsgäster.
Precis samma sås som jag brukar göra, dock tar jag lite mindre vatten och sen river jag i ca 50 g mörk choklad i såsen. Gudomligt...
Serverade denna till nyår m potatisgratäng och oxfile.......mumma.....såsen är kanon....akta bara så det inte blir för mycket sting......Tack för lånet av receptet!