Rökig biff med whiskyglaze

Serverar: 4 portioner

Från västra Skottland och dess övärld kommer den riktigt rökiga whiskyn. Whiskykännare älskar den, medan andra tycker den är närmast odrickbar. Några matskedar rökig whisky får grillat kött att växa i smak. Om man inte har tillgång till whisky kan man ersätta den med liquid smoke, ett slags flytande röksmak som finns bland specialkryddorna i välsorterade affärer.

Ingredienser

  • 4 skivor utskuren biff
  • Till marinaden
  • 4 msk rapsolja
  • 1/2 msk finhackad färsk chili
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 msk ljus , fransk senap
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • Till whiskyglazen
  • 1 1/2 dl ketchup
  • 1 msk rökig whisky alt 1/2 msk liquid smoke
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk finhackad chili
  • Instruktioner

    Blanda och lägg köttet i marinad minst 30 minuter. Blanda alla ingredienser till glazen i en kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda sakta under omrörning i fem minuter. Glazen får bara sjuda för att inte fastna i botten. Grilla köttet över fin glöd 2-3 minuter på vardera sidan. Lyft av köttet och pensla det med glazen. Servera med sallad och stekt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben