Rökig chiliburgare

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En hemmagjord hamburgare som är enkel att göra men har mycket smak.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1-2 msk barbequesås med röksmak
  • 1 tsk sambal oelek
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar, rikligt
  • Dressing
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk chipotlepasta
  • Salt
  • Peppar
  • Ev örtkrydda
  • Instruktioner

    1. Blanda nötfärsen med vatten, fond, barbequesås och övriga kryddor. Arbeta hastigt ihop till en smidig smet. Dela smeten i fyra lika stora delar. Platta ut burgarna till lagom tjocklek och stek på medelhög-hög temperatur tills de är genomstekta. Lägg gärna på en ostskiva (cheddar) på varje burgare mot slutet.
    2. Under tiden som burgarna stekes, blandar man till dressingen. Smaka av med salt, peppar och örtkrydda. Servera burgarna sedan med lätt rostat, gärna grovt hamburgerbröd, rödlöksringar, sallad, saltgurka och tomatskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben