Rökig chiliburgare med ostsalsa

Serverar: 4 portioner

En vuxen hamburgare med röksmak och chilisting.

Ingredienser

  • 2 chipotle-chili
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g nötfärs
  • 1 tsk liquid smoke
  • 1 äggula
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 1 msk kalvfond
  • Tillbehör
  • 0,5 gurka
  • 1 tomat
  • 4 blad crispsallad
  • 1 schalottenlök
  • 4 hamburgerbröd
  • 50 g cheese dip
  • Rökt majonnäs
  • Ancho bbq-sås
  • Instruktioner

    1. Blötlägg chilifrukterna i hett vatten 3 timmar, kärna ur dem och mixa med 1/2 dl av blötläggningvätskan. Ansa och finhacka schalottenlök och vitlök.
    2. Blanda alla ingredienser och forma till biffar, grilla 2-3 minuter på varje sida.
    3. Skala gurkan och skär i tunna skivor. Skölj tomat och sallad. Ansa lök. Skiva tomat och lök tunt. Grilla hamburgerbröden lätt.
    4. Servera med cheese dip, rökt majonnäs och ancho bbq-sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben