Rökig paprikaaioli

Serverar: 12 portioner

Hemgjord aioli med rökt paprikapulver. Om man inte hittar det goda spanska paprikapulvret kan man använda vanligt och tillsätt lite cayenne för hettan.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 ½ tsk dijonsenap
  • 1 tsk rökt paprikapulver, tex. La Chinata
  • 2 ½ dl neutral rapsolja
  • 2 ½ krm salt
  • Instruktioner

    1. Separera äggulor och-vitor. Lägg gulorna i en mixerkanna eller smak hög kanna. Tillsätt vinäger, senap och ½ tsk paprikapulver. Häll över oljan.
    2. Mixa snabbt ihop med en stavmixer till en krämig och fin aioli. Smaka av med salt och toppa aiolin med ytterligare ½ tsk paprikapulver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben