rökig shitake skum

Serverar: 4 portioner

skum soppa

Ingredienser

  • 200 gram Shitakesvamp
  • 2 Vitlöks klyftor
  • 1 st Shalottenlök
  • 5 dl Svampbuljong
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk Limejuice
  • 2 tsk Äppelcidervinäge
  • 1 msk Soja
  • 1 msk olja
  • 2 tsk Kallpressad sesamolja
  • 1 te påse Lapsang Soushong
  • Instruktioner

    1. 1. Fräs svamp, vitlök och shalottenlöken i olja. Tillsätt buljongen, grädden, limejuicen, sojan och vinägern. Koka i ca 20 min och mixa. doppa i te påsen en stund efter hur rökig man vill ha sopan skumma upp soppan 2. Smaka av med salt och peppar.
    2. 3. Servera i små skålar och droppa över sesam oljan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben