Rökt lax- och spenatlasagne

Tycker man om lax och spenat så är den här lasagnen toppen god!

Ingredienser

  • 400 g kallrökt lax (går mycket bra med rökt lax i bit)
  • 450 g fryst bladspenat
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 12 lasagneplattor
  • Ostsås
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 4 msk koncentrerad fiskfond
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Värm bladspenaten i en kastrull med lite smör. Tillsätt lax, pressade vitlöksklyftor och krydda med salt och vitpeppar. Låt alltsammans bli varmt. Rör ut vetemjölet i lite mjölk i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken, fiskfond och vitpeppar och låt koka upp under omrörning. När mjölken kokat upp, tillsätt riven ost. Varva lasagneplattor, ostsås och lax- och bladspenaten. Börja med ostsås därefter plattor, lax- och spenat, plattor, ostsås, lax- och spenat, plattor och slutligen resten av ostsåsen. Strö ev på riven ost ovanpå ostsåsen. Tillaga i mitten av ugnen på 225 grader tills lasagnen fått fin färg.
    2. Tips! Ställ under en plåt med bakplåtspapper ut i fall att lasagnen skulle koka över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben