Rökt laxrulle med getost och basilika

Serverar: 25 portioner

Tid: 35 minuter

Rökt laxrulle med oströra (getost + färskost), basilika. Kan förberedas en dag innan.

Ingredienser

  • 600 g färsk getost
  • 200 g färskost/ricotta/philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1 krm finriven muskotnöt
  • 3 msk finhackad persilja
  • Ca 800 g rökt lax i skivor
  • 1 kruka färsk basilika
  • Instruktioner

    Ta bort getostens yttersta, hårda skal med potatisskalare, tärna inkråmet grovt. Rör ihop med färskost, crème fraîche, salt, peppar och muskot, vänd i persiljan till sist. Bred ut 2 stycken halvmeterslånga bitar plastfolie var för sig på bänken. Täck knappt hälften av varje ark med laxskivor, där de brunaktiga små partierna klippts bort. 5 cm i varje kortände kan lämnas fria, plasten ska bara vikas om där så småningom. Täck nu laxen med basilikablad. Fördela ostfyllningen i en korv längs varje laxlångsida och rulla ihop tätt som en rulltårta med plastens hjälp. Se bara till att inte plasten rullas in i laxrullen, den ska vara utanpå! Kläm korven försiktigt jämn, vik plasten runt ändarna och kyl. Skäres med lätt hand och vass kniv, som torkas ren mellan varje snitt. (Kan göras helt färdig för uppskärning en dag i förväg.)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben