Rökt vildsvinsrygg med BBQ sås

Serverar: 3-4 portioner

Ingredienser

  • 1 kg vildsvinsytterfilé
  • Salt och peppar
  • Barbecuesås
  • 1 1/2 dl tomatpuré
  • 1/2 dl mörk sirap
  • 25 g smält smör
  • 2 msk dijonsenap
  • 5-10 cl whisky
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk farinsocker
  • 1/2 msk worcestershiresås
  • 1/2 msk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 chipotlechili
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet hett och kort i minimalt med fett i het torr panna. Rök sedan köttet i tio minuter på gasspis eller öppen eld med alspån. Låt köttet vila. Under tiden kokar man ihop ingredienserna till såsen, whiskyn sist. Servera köttet skivat varmt eller kallt med såsen, bakad potatis och sallad.
    2. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben