Rönnbärssylt sylt

Serverar: 1 portioner

Sylt med rönnbär smakar som rönnbärsgele men är lätt att koka själv. Hemgjord rönnbärssylt är gott som tillbehör till stek likt rönnbärsgele men också till dessert, pannkakor, plättar mm.

Ingredienser

  • 1,5 liter rönnbär
  • 0,5 kg socker
  • 2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Rensa bären och skölj dem väl. Frys dem några timmar om de inte varit frostbitna.
    2. Lägg rönnbären tillsammans med socker och vatten i en stor kastrull och koka ihop i ca 10 minuter på medelvärme.
    3. Skumma bort ev. skum på rönnbärssylten med en slev.
    4. Ös upp rönnbärssylten på rena burkar och förslut dem direkt. Rönnbärssylten förvaras svalt. Öppnad burk förvarar du i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben