Rör ihop kaka med bär

Serverar: 10 portioner

Lättare kan det knappast bli. Bara att röra ihop och välja bär efter eget tycke och smak.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 dl brun farin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 st ägg
  • 3 dl bär, t ex björnbär, hallon, eller röda vinbär
  • 1 dl mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Smält smöret och tillsätt farin, mjöl, bakpulver och ägg. Rör till en jämn smet.
    3. Häll smeten i en rund, smord form, ca 24 cm i diameter. Strö över bär och mandelspån.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
    5. Låt kakan svalna något i formen innan den lossas.
    6. Servera den ljummen, gärna med en klick vaniljglass.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake med persikor
    Cheesecake är en engelsk kaka som består av en kräm på en kexbotten...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben